Följ med på vårens satsning i Sveriges hetaste storgäddvatten!

Årets lista över registrerade storgäddor toppas återigen av Vättern med 4st supergäddor +15kg. Nr 1 på listan blev vännen Björn Blomqvist med en flötestrollad best i april vägandes 17,2kg.

Björns son Harald klippte i med en likaledes flötestrollad madam några dagar senare, den vägde +14kg. Flötestrollingen har visat sin överlägsenhet i Vättern år efter år även om det också fångas många drömgäddor på trolling med wobbler – årets lista innehåller två st sådana fångster i Vättern, med topp 16,1kg. Svenska rekordgäddan är också fångad vid riktad trolling i Vättern! Även spinn och jerkbaits levererar, men inte på samma nivå. På ismete guidade jag f ö Harald Blomqvist till en grann fisk 13,8kg en marsdag. Många klassiska gäddvatten går idag på lågvarv. Men är det något fiskevatten i Sverige som regelbundet producerar riktigt stor gädda i fångstbar mängd så stavas det fortfarande Vättern. Årets satsning kommer att avvika från tidigare så till vida att jag denna gång kommer att satsa mest på just Flötestrollingen med levande mört, ett långsamt snirklande mellan öar fjärdar och sund i natursköna omgivningar. Fisket kommer att ske i norra skärgården. Fiskeperioden planeras starta nära inpå islossningen som normalt brukar ske alldeles i början av april och pågå till ca 17 april. Är du sugen på utmaningen tänk på följande: En dags fiske är alltid ett lotteri. Två eller flera dagar ökar markant chansen till drömfångst. Vi kan även lägga tid på spinn och jerkande – tidigare resor har givit en hel del grov fisk med flertal tioklubbare i topp på dessa metoder.


Jag hjälper till att ordna logi – lättare ju tidigare bokning sker! Vid större grupper max 6 personer blir vi två båtar som samarbetar. Max 4 pers + guide i den större båten. Ett spö laddat för var och en. I övrigt är det som vanligt – först till kvarn gäller. Välkomna till ett spännade och lärorikt äventyr i vacker skärgård och tranor i skyn. För bokning och frågor.

Kontakta mig gärna

Fiskeguide Hans Nordin
Email: nordin.fiske@telia.com
Mobi:l 070-438 49 68

Fiskeguide Hans Nordin – Hemsida
Fiskeguide Hans Nordin Legenden på Facebook
Fiskeguide och författare Hans Nordin – Wikipedia
Fiskeguide Hans Nordin på Outdoor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s