Spinngäddorna på gång – boka sommarens fiske nu

Efter en ganska trög start på gäddfisket den här våren har det nu – trots allt solsken och svaga vindar de flesta dagarna – börjat lossna på allvar. Gäddfisket brukar ju vara som bäst när det blåser. Och så får det ju gärna vara lite eller en hel del mulet också. Under högtrycksperioder som nu blir gäddan mer stationär än vanligt, och bästa fisket infaller oftast under kvällarna, eller tidig morgon om natten inte varit alltför kall.

Solsken och svag eller obefintlig vind kan bli en svår prövning för den bäste av gäddfiskare. Då gäller det att vara flexibel både i betesval och fisketeknik.

Gästerna i söndags – Alf och Tor – försågs ganska omgående med skeddrag och instruerades om fisketeknik, medan guiden bedrev testfiske med allehanda gäddkillers av andra slag. Det visade sig inte helt oväntat att skeddragen var helt överlägsna allt annat. Herrarna lyckades landa 21 gäddor på skedarna medan guiden bara lyckades kroka 2st på wobbler och jerkbaits. Nästan samtliga gäddor hade mycket mask på sig vilket bara ytterligare bekräftade hur passiva de blir i solskenet. Men väl på kroken levde de rövare. Alf och Tor var till slut lyriska över nöjet och alla fångster. Toppgäddan för dagen 5,5kg. Därutöver ganska många runt 3 -4,5kg. Bäst av allt är att gäddfisket nu går mot allt bättre tider. Gäddfisket i juni brukar var på topp. Samma sak kan sägas om sommarfisket på flader och grynnor i juli och augusti och september. Då söker vi ofta de större och huggvilliga gäddorna på andra platser än vi gör under övriga årstider. Välkommen till en spännande och lärorik fisketur! / Fiskehälsar Hans


Mejla eller ring


Fiskeguide Hans Nordin
Email: nordin.fiske@telia.com
Mobi:l 070-438 49 68


Fiskeguide Hans Nordin – Hemsida
Fiskeguide Hans Nordin Legenden på Facebook
Fiskeguide och författare Hans Nordin – Wikipedia
Fiskeguide Hans Nordin på Outdoor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s