Kvinnor har kul när de fiskar!

Spinnsidan tar plats – med ett lustfyllt fiske

Har haft ovanligt många kvinnor i båten denna vår. Vilket är väldigt trevligt. Bitvis också totalt kaotiskt om jag ska vara ärlig! I synnerhet när alla är nybörjare och vill meta gös med levande strömming – samtidigt som det blåser och flötena ideligen blåser ner åt samma håll. Då får jag göra skäl för pengarna.

För en vecka sedan arrangerade jag en tre-båtars guidning för Skandia Livförsäkrings AB. Två båtar med spinnfiske, och en båt med sikte på mete. Där hade jag under dagen sex kvinnor i båten – två skiftades efter lunch. Alla de här damerna fångade under dagen 7 gäddor, lika många stora abborrar och en gös på nästan 3 kg. Utöver detta hade de massor av napp och tappade fiskar. Mesta fiskelyckan hade Åsa med abborre på 1050gr och gös 2,8kg förutom gäddor. Från att ha överlåtit det mesta av det tekniska till mig blev de under dagen allt skickligare på att hantera både strömming tackling spön haspelrullens bestyr och mothugg och drillning – helt underbart att se.
Och äkta fiskelycka! Det är lika roligt varje gång att vara med om en process där kvinnor ganska ofta äntrar båten för en dags fiske – helt övertygade om att de inte kommer att kunna fånga fisk – och sedan börjar växa i takt med framgången. Och efter dagens slut tycker att ” Det här var ju jättekul!”

Fiskehälsningar
Fiskeguide Hans Nordin
Email: nordin.fiske@telia.com
Mobi:l 070-438 49 68

Fiskeguide Hans Nordin – Hemsida
Fiskeguide Hans Nordin Legenden på Facebook
Fiskeguide och författare Hans Nordin – Wikipedia
Fiskeguide Hans Nordin på Outdoor
Nordic Good Fishing

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s