Skam den som ger sig!

När det börjar dåligt behöver det inte sluta så. Skam den som ger sig. Fredagens fiskeäventyr visar att ihärdighet lönar sig även om det skiter sig både i starten och fortsättningen! Nattens hårda ostvind hade blåst sönder de flesta strömmingshaken. Det tog nästan två timmar att få ihop agnet till metet. Men till slut hade vi tillräckligt och stammisen Per Eriksson med gäster Peter Thomas och Andreas riggade upp för metet som denna gång skulle inledas i ett nytt oprövat område. Det området visade sig vara en flopp. Det enda som nappade var gäddor i ordinära format. Och dessutom dog strömmingarna i det syrefattiga vattnet! Försöket att rädda dem genom att fly till svalare och friskare vatten misslyckades. Nya tag efter en närande och njutbar lunch, raskt iväg till strömmingsplatserna. Och naturligtvis var det lika svårt att hitta dem som på morgonen.

Fattas bara en dag som denna. Alla var sugna på att komma igång med metet och den inbördes lagkampen, så vi lät oss nöja med hälften av normal sillmängd. Alla grabbarna har ju metat förut så spillet borde vara mindre än vanligt. Första två stoppen resulterade bara i några bomnapp och en abborre. Så vidare till hotspot! Och där släppte det.

Äntligen! Sista timmen blev rena racet och alla på tå. Ett trippelhugg där flötena dök som skott gav två fina gäddor på 4 resp 7,1kg – och dessutom en snygg gös 4,8kg. Lite kaotiskt men med vana drillare löstes problemen elegant. Thomas klippte sedan i med ytterligare en sjua – 7,2kg. Medan Per nitade en på 4½. Bra storlekar överlag – ingen gädda under tre kg. Och Andreas tog dagens andra gös. Totalt ett dussintal gäddor, och Team Peter och Per fick se sig besegrade av Thomas och Andreas.

Per lovade ”revansch nästa gång!”

Hälsar

Fiskeguide Hans Nordin
Email: nordin.fiske@telia.com
Mobil: 070-438 49 68

Länkar:
Fiskeguide Hans Nordin – Hemsida

Gå gärna med och Gilla Fiske guide Hans Nordin på Facebook.
Fiskeguide Hans Nordin Legenden på Facebook

Fiskeguide Hans Nordin på Outdoor

Mer om Hans Nordin och hans bokproduktion hittar du här.
Fiskeguide och författare Hans Nordin – Wikipedia

En hel del av de filmer Hans Nordin medverkat i finner du här:
Nordic Good Fishing

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s