Solen bränner då både gädda och gös hugger

Stamkunden Lars Ove Ceder och Charlie, Larsa o Stefan skulle försöka få lite revansch på förra vårens storm som blåste sönder metet den gången.

Från den ena ytterligheten till den andra alltså. Men fisket gick bättre denna gång – trots en massa usla mothugg!! 6 gäddor och 3 hyggliga gösar upp och ett knippe abborrar.

På väderfronten har det hänt mycket som påverkat fiskarnas beteende. Runt månadsskiftet gjorde rejäla blåsväder metet svårt under flera dagar. Det gick helt enkelt inte att ligga för ankar på platserna där gösarna brukar hålla till. Otur för flera som fick nöja sig med enstaka gösar men desto fler gäddor på mer vindskyddade platser. När blåsandet äntligen vek ner sig avlöstes den av en rejäl värmebölja, den höjde vattentempen med 7-8 grader på några få dygn. Firrarna chockades av denna tempstegring. Med förlorad aptit som följd, i synnerhet gällde detta abborre och gös på de grunda fjärdarna. Otur för stamkunder som bokat in gösmetet under denna tid som normalt är primetime. Återigen enbart enstaka gösar upp, medan de kunder som även kunde tänka sig att meta gädda fick uppleva napprace på gäddkanterna! När vädret stabiliserar sig med mer normala temperaturer igen kommer även fisket på gös och abborre att bli bra igen. Gäddan var betydligt snabbare med att anpassa sig till den drastiska klimatförändringen, den tog sig raskt ut till svalare och mer öppna vatten. Några halvdagars företagsevent med gäddspinn bekräftade detta. Kom man bara rätt så högg gäddorna gärna och resolut i lovart. Det har därför varit en relativt tacksam uppgift att få nybörjare att fånga sina första gäddor i det vackra vädret.

Nu börjar man bli brunbränd.

Fiskeguide Hans Nordin
Email: nordin.fiske@telia.com
Mobil: 070-438 49 68

Andra bloggar är
Fiskeguide Hans Nordin – Hemsida

Gå gärna med och Gilla Fiske guide Hans Nordin på Facebook.
Fiskeguide Hans Nordin Legenden på Facebook

Mer om Hans Nordin och hans bokproduktion hittar du här.
Fiskeguide och författare Hans Nordin – Wikipedia

En hel del av de filmer Hans Nordin medverkat i finner du här:
Nordic Good Fishing

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s