Fiskeguide rapport: Trippelhugg

Fiskeguide rapport: 2011-06-21 15:16:15
Det nappar i alla väder
Många som gillar mete gör det för lugnet och den latenta spänningen, som plötsligt förändras dramatiskt i samma ögonblick som flötet dyker. Därpå hela sporten med att vänta ut nappet tills det är dags att ta in lina och göra ett väl tajmat mothugg.. och om den fasen lyckas känna in tyngden och motståndet som kan räta ut frågetecknet – gädda eller abborre eller gös? – man kan aldrig riktigt veta.

Ari Kokko en av de stamkunder som varit med under alla mina år i gebitet gillar ofta metet. I veckan kom han hela vägen från Malmö för att tillbringa ett par dar i skärgården. Tyvärr under väldigt osäkra väderförhållanden. Och eftersom gösen mer eller mindre flyttat helt från sina vanliga vårlokaler blev det mete efter gädda och abborre istället – alltmedan regnet strilade ner.

Abborren överraskade med att nappa på bra i regnet. Ett 15-tal kom upp. Gäddorna ngt färre, ett 10-tal i ordinära format.

I rent hällregn satsade vi också ett par eftermiddagstimmar på spinnfiske, tillsammans med Aris gäster Adam och Udo. Plötsligt ett trippelhugg på Zamvobblers på en lovarstsudde 5,3kg – 3½kg och 2kg, därutöver 7 gäddor till innan det var dags att ta adjö för denna gång.

Bra sisu där!

Hälsar

Fiskeguide Hans Nordin
Email: nordin.fiske@telia.com
Mobil: 070-438 49 68

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s