Höstens Fiskesäsong igång

Kamraterna drar storgösar och storabborrar så det står härligt till. Senaste veckan har jag prövat några guidade fisketurer där kunderna hjälpt till med att kroka av gäddor t ex. Irländaren John hanterade både små och större fiskar lika rutinerat som kan förvänta sig av en driven fiskare.

(2011-08-18)

Den största en fisk på 6kg nappade alldeles intill ön där vi från båten samtidigt kunde beundra havsörnarna och deras magnifika bo. Straxt innan hade vi även skådat en törstig grävling och fiskljusarna som jagade och dök efter fisk.

Trevligt med en kund som är lika intresserad av naturen som jag själv. Gus från Australien som fiskade i helgen var också en man med god naturkänsla och driven spösvingare.

Gäddan förstås en ny erfarenhet för honom, men han kom snabbt in i det hela och nöp sedan den ena efter den andra, 14 st till slut med toppar runt 4kg.

Erik med fästmö Anna och den franske vännen Stephan fick till ett en händelsrik dag med massor av hugg. Anna fångade sina första gäddor någonsin och stolt även dagens största som vägdes till straxt under 5kg, i övrigt bra format och en riktigt grov fisk som oturligt lossnade för en upphetsad Erik alldeles intill båten. 16 firrar upp och ett 20-tal som lossnade, merparten på grund av bristande rutin.

De närmaste veckorna bjuder bra förutsättningar för abborrfiske(flötmete med levande agn eller jigg/spinn/trolling), fortsatt sässong för sommargös – trolling/jigg, och ett bra gäddfiske på rätt vatten – spinn eller jerkbait./

Hälsar

Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s