Jiggfiske på abborre firar triumfer

Abborren går till.

Medan havsöringen låter vänta på sig lite längre än vanligt denna höst, och medan gäddan anpassar sig till senhöstens matplatser – fortsätter abborrfisket att göra djupa avtryck i sportfiskare som fram tills nu levt i okunnighet om att det finns annat än gädda och öring som är riktigt kul i sportfisket. Det är naturligtvis mängdfisket – ett nappande och tappande och ”Ja..nu rå..näh..jo nu sitter den..ha ha!” och krokande i hög frekvens som gör fisket så underhållande – och lärorikt.

Abborrjiggandet har denna höst visat sig vara ett riktigt bra alternativ till annat. De senaste två veckorna har annars mest handlat om ett ganska ojämt gäddfiske med företag, och en dag med tji fisk på öring. Därutöver några heldagar med geoteknisk sjömätning i Sthlm City, trevligt som omväxling.

Men högsäsongen för öring står för dörren, och senhöstens invandring av gammelgäddor likaså. Enda chansen att få dem är att blöta draget och som vanligt säger statistiken också att det är den som levererar de flesta bästa kasten som vinner. Välkommen till årets slutspurt på öppna vatten.

2011-10-26

Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s