Flexibel fiskare lyckas bra

Sorry för slarv med rapportering. Det intensiva guidandet i oktober krävde sin tribut. Men abborrfisket denna milda höst har fortsatt att leverera. Så sent som i helgen hade vi ett race med huggvillig fisk. Utöver detta har gäddorna nappat på riktigt bra emellanåt. Det märks att de börjat glida in på de grunda senhöstplatserna, i synnerhet de senaste 14 dagarna. Någon riktig baddare har inte velat komma upp.

Toppfisken på 7 kg fångades i lördags av Niklas som därmed höjde sitt pb. Nyckelfaktorn den dagen var slow motion spinn. När grabbarna äntligen lystrade på det rådet började de gröna att hugga ordentligt. Bäst funkade Zalt som ju har en naturlig rörelse för långsamt fiske.

Men det gäller att inte låsa sig under en höst som bjuder på ömsom kallras och varmare dagar. Flera dagar har exempelvis Zamvobblern fungerat perfekt. Medan ”proffsiga” storgäddjägare i det närmaste gått bom p g a av överarbete med trendiga modekillers av alla slag så har alltså det enkla och basala varit det som gjort fisket enkelt.

Regelbunden framgång i gäddfiske handlar som vanligt om flexibelt fotarbete. Med en mild fortsättning – långsamt sjunkande vattentemperaturer – kommer gäddfisket på grunt vatten att vara spännande i flera veckor till. Ju kortare dagar desto färre timmar för firrarna att fylla magen! Släng & Däng

2011-11-21

Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s