Fiskeguide rapport: Metepremiär med lyckad fångst

Fiskeguide rapport: Mitten av maj och lyckad metepremiär – Allt högg, gäddor gösar och storabborrar.

Det är alltid lika trevligt att se hur kunder upptäcker nya saker inom sportfisket. Det kan för en ren nybörjare vara sportfiske som sådant. Men väldigt ofta handlar det också om kunder som prövar en ny fiskemetod eller en ny art.

Metet tillhör en fiskemetod som många bara har erfarenhet av från barndomen då det kanske metades småabborre och mört från bryggan i vassviken. Men riktigt mete är det inte många som upplevt.

Igår var vi tre fyllda båtar som samarbetade för att få nöjet att se glada kunder. Övriga kaptener var Christian Jansson och Micke Boettge.

Tillsammans landades det drygt 30 gäddor (med en handfull 5-7kg i topp) 15 gösar 1-3kg, och ett gäng fina abborrar med topp 1200 gram.

Periodvis dök flötena stup i ett, och eftersom det då och då blåste lite var det inte så lätt alla gånger att kroka fast predatorerna. Men det stod oftast nya och väntade på nästa plats. Lika spännande varje gång att skicka ut flötena och vänta på dyket!

En härlig premiär med härliga gäng i båtarna. Och alla fångar fisk – metet är mycket demokratiskt! Säsongen pågår fram mot midsommar. Vid sval försommar ända in i juli.
Fiskehälsar Hans

Fiskeguide Hans Nordin

Gå gärna med och Gilla Fiske guide Hans Nordin på Facebook.
Fiskeguide Hans Nordin Legenden på Facebook

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s