Fiskeguide rapport: Juni inleds med grisväder men fisken hugger

Fiskeguide rapport: Såg fram mot svalare väder i juni. Fick nog mer än jag önskade av den varan. Dessutom två dagar med riktigt grisväder – blåst och regn.

Kall inledning på juni påverkar fisket.
Effekten på gäddan var positiv till en början. Därefter trögade även den till sig. Gösen försvann nästan helt, liksom abborren. Men inledningsvis var fisket helt ok med ca 3-5 gösar 2-4kg per dag och 10 – 15 gäddor – allt på metet. Det var stamkunderna Hans Bohlin resp Per Eriksson med gäster som hade det underhållande fisket. Senaste dagarna när temperaturerna börjat normaliseras efter ett kallras som raskt sänkte temperaturen i innervikarna från 19 till 13 grader, har fisket inte riktigt hunnit med i samma tempo. Först värmechocken, sedan ett lika extremt kallras! Vi har fått gneta upp gösar, och samma sak med gäddorna. Medan abborren lyst närmast helt med sin frånvaro, tills nu. Så sent som igår fick vi bra med abborre igen – de flesta runt halvkilot. Och dessutom några hyggliga gäddor 4-5kg. Största gösen tog under lunchpausen i går.

Coguide Christian skickade ut ett spö bredvid 4 andra som redan låg ute med guppande flöten. Vems nappade det på – det Christian skickade ut förstås. Min kund Fredrik Gunnarsom grabbade och krokade och drillade in dagens finaste gös, prick 4kg. Allt går i ett nu under högsäsong. Lite svårt att hinna med uppdateringarna här.

Veckans mest imponerande kille var nog 9-årige Elof som fiskade gädda med pappa Anders och farbror Hans i lördags när det regnade och blåste som värst – 19m/s! Trotts kylan blötan och blåsten, – inte ett klagande på hela dagen. Istället jublade han när vi stångades som värst med vågorna över fjärdarna. Fisket i läkanter gav 15 ordinära, allt på jerkbaits.

Regnhälsningar

Fiskeguide Hans Nordin
Email: nordin.fiske@telia.com
Mobil: 070-438 49 68

Länkar:
Fiskeguide Hans Nordin – Hemsida

Gå gärna med och Gilla Fiske guide Hans Nordin på Facebook.
Fiskeguide Hans Nordin Legenden på Facebook

Mer om Hans Nordin och hans bokproduktion hittar du här.
Fiskeguide och författare Hans Nordin – Wikipedia

En hel del av de filmer Hans Nordin medverkat i finner du här:
Nordic Good Fishing

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s