Fiskeguide rapport: Idag snidas det jerkbaits och tailbaits

Fiskeguide rapport: Jerk- och tailbaits av högsta klass på jwlures. Handgjorda!
1995 kom undertecknad ut med boken ”VOBBLER – egen tillverkning för ett roligare sportfiske” / Setterns förlag.

Boken gjorde succé i fiskeklubbar, på ungdomsgårdar, i skolornas fritt val/träslöjd ja t o m på fängelseanstalter. Naturligtvis fyllde boken också en stor lucka hos många vuxna sporfiskare. Hundratals uppskattande brev mail och telefonsamtal genom åren har vittnat om detta.

Idag snidas det som aldrig förr, även jerkbaits och tailbaits. Det är ju i den riktningen utvecklingen gått på senare år; Inbitna gäddfiskare har i allt större utsträckning anammat de senaste innovationerna i jakten på storgäddan. Att det är betydligt lättare att snida en bra välfungerande jerk eller ett tailbait än att tillverka en wobbler som funkar bra har naturligtvis bidragit till genomslaget.

Dessa gäddspecialare har i all sin enkelhet visat sig så lockande för gäddorna att mindre händiga köpare är beredda att betala flera hundratals kronor för att komma över ett handgjort ex.

Och här kommer då dagens tips: En ny stjärna på betestillverkarhimmelen har tänts. Namn Jimmie Wiman, Enköping.

Jag hade förmånen att lära känna Jimmie redan för 10 -12 år sedan. Då imponerade han så stort på mig att jag anade att det här kunde bli något alldeles extra så småningom. Trots sina unga år visade sig den trevliga grabben redan vara en genuint driven gäddfiskare – och betestillverkare, med många riktigt stora Mälargäddor på fångstlistan.

Jag hade fullt sjå att hålla jämna steg under vår gemensamma fisketur. Sedan dess har vi träffats då och då genom åren för en tur på Mälarens spännande flader och grynnor, alltid lika inspirerande. Nu har Jimmie gjort slag i saken, tagit sina talanger till än högre nivåer och satsar på sitt företag jwlures.com

Några av kreationerna på jwlures.com.
Några bilder kom till efter vårt senaste gemensamma äventyr den aug 13. Eftersom Jimmies gäddkillers alltid fungerat så bra var jag nyfiken att få se det allra nyaste. Möjligheten att provfiska dem tillsammans med dess skapare kunde bara inte motstås. Under några eftermiddagstimmar slängde och dängde vi därför i det vackra kvava augustivädret som bjöd på vattentemperatur runt 20+. Lite för varmt för ett bra fiske med stora beten kanske? Men tjong och pang! Den ena gäddan lika huggvillig som den föregående slök de stora betena i värmen när vi så småningom hittade rätt fiskeplats. Rätt fiskespott för dagen visade sig vara en bukt som för blotta ögat inte ser intressant ut men som genom åren levererat pålitligt till mina kunder. Så också denna varma högsommardag: Gäddorna stod plötsligt på kö och av 14 krokade vägde 3st över 5 kg, ytterligare ett par straxt under 5 och övriga i snitt 3kg. Gäddor med lite go och klös i alltså. En härlig avslutning på en dag som inleddes lite trögt. Kan uppriktigt och varmt rekommendera Jimmies till både utseende och funktion förstklassiga jerkar och tailbaits. För mer info och beställning gå in på hemsidan Där finns också en uppsjö av intressanta, välgjorda och läckert designade magnumwobblers.

Hälsar

Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s