Fiskeguide rapport: Det oförutsägbara fisket

Fiskeguide rapport: I båten Calle Matsson med fru Lisa och vännen Erik. Det är Lisa som hoppas på lite abborre till stekpannan. Men vi får inte ett pet! Kanske inte så underligt med så stora gäddor i krokarna, de är väl bortskrämda. Iväg till andra grynnor som brukar hålla abborre – det här ska ju vara piece of a cake. Men det visar sig vara lika abborrtomt där. Märkligt.. är det det annalkande lågtrycket som spökar?

Vi bestämmer att satsa resten av dan – hela eftermiddagen – åt gäddfiske. Jag hade ju nästan lovat att de skulle fånga 5kg-fiskar den här dagen. Så blev det nu inte. Det blev en udda dag på vatten som normalt levererar grov fisk.

14 gäddor upp och 12 tappade.

Lisa tappade 7st innan hon till slut fick sin gädda. De största gäddorna 3,5kg och strax därunder, och flera gäddor som på det här vattnet får betraktas som ovanligt små – 1- 1½kg. Varken skeddragen eller småjerkar eller vobbler var pålitliga. Bäst var det att bara långsamt veva en busterjerk genom vattnet! Andra guider på samma vatten var också förbryllade, de hade haft ett skapligt förmiddagsfiske, men i stort sett blankat under eftermiddagen. Inte heller deras fångster hade visat upp några storlekar. Fiske är som vanligt äventyrligt även i all sin oförutsägbarhet.
Hälsar

Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s