Glada Japaner med Fiskeguide Hans Nordin

I måndagens blåst och regn hade Fiskeguide Hans Nordin härliga japaner på fiskafänge. Sällan har väl botten rensats med sådan glädje.

Under en lång karriär på heltid som fiskeguide hinner man träffa en hel del människor av alla slag och sorter. Det är nog den charmigaste sidan av det här lite udda jobbet. Idag var jag ute med en liten grupp japaner som hämtades från city för en dryg halvdags gäddfiske.

Som vanligt var de dåliga på engelskan. Men det gjorde inte så mycket. Vi hade en för alla parter underhållande och trevlig dag mellan gäddkontakterna och de ideliga bottennappen.  73-årige Kenji lyckades i ärlighetens namn bäst med bottennappen, men behöll sitt goda humör och svingade lika glatt och vint vidare.

Aiako den kvinnliga och yngsta delen av sällskapet hade aldrig fiskat förut överhuvudtaget, men var på mer typiskt japanskt vis väldigt läraktig och behärskade snart fiskeutrustningen och vevknepet för att få gäddorna att bita. Hon belönades med 3 gäddor och en glädje som fick hela ansiktet att spricka upp.

Samma talanger visade herr Tanaka upp. Väldigt lyhörd för alla instruktioner och korrigeringar som mestadels fick läras ut manuellt och handgripligt krokade han 6 gäddor innan äventyret var till ända. Det är inte varje dag en fiskeguide får kramar av kunderna, men det är rätt  mysigt att suga i sig av sådan uppskattning. Det är något visst med de där asiaterna, vi brukar alltid komma bra överens trots språksvårigheterna.

Man kan kommunicera på så många andra sätt

日本人釣りガイドハンス·ノルディンと幸せ

Hälsar

Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s