Fiskeguide Hans Nordin gör dig till en bättre fiskare

Nöjet att få lära ut är en stor och betydelsefull del i den yrkesroll Fiskeguide Hans Nordin byggt upp genom åren. Därav alla specialartiklar i fackpress under 3 decennier, liksom TV-programmen och böckerna och föredrag.  

Därför är det extra roligt att kunna konstatera att så många kunder verkligen vill lära sig något eller ”massor!” när de kommer ut på en bokad fisketur.

I helgen var det en singelfiskare, 28-årige Lahim från Bredäng som ville lära sig.

”Lär mig allt om hur man fiskar gädda!”

Naturligtvis är det fullständigt omöjligt under en fiskedag. Det gäller istället att fokusera på grunderna och bygga vidare på det och att komplettera med användbara vettiga svar på följdfrågorna som dyker upp.

Jag har haft många kunder i båten genom åren som varit ute med ”fiskeguider” men enligt egen utsago utan att lära sig något egentligen. Nya kunskaper som de har användning för under sitt eget privata fiske också på egna hemmavatten.

Vad Lahim fick ut under just den här dagen vet jag inte riktigt. Tyvärr prickade han in en av årets trögaste fiskedagar Vindstilla med solsken, till det +20 grader i vattnet och ett annalkande lågtryck som grädde på antigäddmoset.

Gäddor kom då och då  lojt simmande ibland bakom jerkbaitarna, wobbler spinnarna skeddragen.

Några näbbade till förtretligt men var omöjliga att kroka. Eftersom Lahim ville fiska med sina egna drag hela dagen blev det lite svårare att hitta lösningen. Mycket också beroende på att färgerna inte var de rätta. Totalt blev det ett 15-tal kontakter under dagen. Men bara 3st som bet tillräckligt för att följa med hela vägen .

Alla tre tog på de två små skeddrag i bra färger för det här fiskevattnet som jag kunde rota fram i Lahims låda. Men man kan lära sig mycket viktigt om fiske och knep även när det är svårflirtat. Tror därför att Lahim blivit en betydligt vassare gäddfiskare efter den här dagens erfarenheter. Under sitt fiskarliv har han tidigare bara fångat en gädda.

Hälsar

Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s