Flög från Schweiz över helgen för att fiska med fiskeguide Hans Nordin

Fiskeguide Hans Nordin … jag vill fiska en dag med er och lära mig hur man fångar gädda …

I ett mail från Schweiz förklarade en Robert Eischler på snygg engelska att han skulle bli lycklig om han kunde boka en dag snarast med gäddfiske. För att lära sig grunderna och få ordning på sitt eget usla fiske som han uttryckte det.

Så Hans bestämde dagen för uppdraget till igår söndag (2 sept). Från Basel bokade Robert ett hotell här i Täby så att jag kunde svänga förbi söndag morgon och sedan smidigt direkt till sjösättning och fiske.

Vi fick en heldag som för Roberts del avslutades med taxitransport från rampen – till Arlanda för kvällsflyget hem.

Så utnyttjas en 24 timmars semester – om man har ekonomi till det! Man kanske skulle ha valt en annan bana här i livet – blivit chef för ett helt forskarteam inom mikrobiologi.

Dagens inledning på själva fisket blev lätt surrealistisk. På första instruktionskastet krokar guiden en 95cm gädda dryga 5kg. På nästa instruktionskast en lufthoppare på knappt 4kg. Därefter gjordes resterande instruktioner under dagen ut mot havet!  Men Robert som aldrig sett en gädda över 50cm stärktes naturligtvis i övertygelsen att ha kommit till själva gäddguden eller något liknande.

Så småningom hamnade vi i normala gängor igen, jobbade på och flyttade oss och svar på ”tusen frågor”.  Morgonens huggvillighet övergick till trilskande gäddor – det blev efterföljare och nafsningar och lossnade fiskar på nästan varje ställe som besöktes. Men det känns alltid bra när kunderna kan se att det åtminstone finns fisk. 14 gäddor senare hade Robert riktigt bra mothugg, varierade spinntekniken, bytte beten och färger med framgång  efter skiftande ljusförhållanden, och skötte drillningen enligt skolan.

Nya personbästat blev 82cm 3,9kg, och lite extra ”tip” till guiden som inte gavs möjlighet att vägra.

Gäddfisket i september blir nu allt bättre, liksom abborrfisket.

Fiskeguide Hans Nordin

Fishing and charter in Stockholm   +46 (0)70 438 49 68

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s