Dags att ta del av höstens abborr fiske

Hela hösten erbjuder möjligheter till mysiga dagar med ett spännande och roligt fiske. För den som aldrig varit med om abborrfiske med kvalitet blir det garanterat en Aha-upplevelse.

Storabborren har redan börjat sin årliga höstvandring – från ett rörligt pelagiskt liv över vidderna på stora fjärdars frivatten där den livnär sig på stimmen av småfisk – till mer bottennära eller vindskyddade biotoper där den är lättfångad med jigg eller löja som bete.

Jag har fiskat storabborre på alla sätt under hela mitt liv, men förra hösten var första gången som just abborrfisket med jiggspö marknadsfördes. Ett tiotal guidningar genomfördes i sept till nov – utfallet kan bara beskrivas som total succé!

De bästa dagarna fångades flera hundra av de randiga, de ”sämsta” ett 50-tal. I storlekar 0,2  – 1,2kg.  Fångsterna varierar naturligtvis med skickligheten i att hantera spö och jiggteknik.

Flera av dagarna bestod gästerna av rena nybörjare på jiggande, eller familjefäder med små barn. Då kan det ta en stund innan färdigheterna och teknik fungerar. Jag coachar alla tills tekniken sitter och firrarna börjar trilla in. Alla fångar fisk – t o m de allra yngsta rookisarna 5-6år.  I takt med abborrar som slukar jiggarna biter naturligtvis också en hel del bonusgäddor.

För den som är ute efter de riktiga rovriddarna på hösten – ett mer vuxenbetonat fiske på djupare biotoper och mer väderutsatta platser – då vi konsekvent jagar efter bestarna 0,5 upp mot 1,8kg, rekommenderas också metet med mört och löja. Välkommen med förfrågningar per tel eller mejl. Hälsar

Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s