Personbästa och blankdag på samma gäddfisketur

Med sjunkande vattentemperaturer har det sedan månadsskiftet varit något av ett superfiske på gädda i Stockholms skärgård. Inte så mycket stor fisk – men rejält mängdfiske. Men eftersom mina egna kunder har varit mer intresserade av större fisk har guidningarna ägt rum på andra vatten där höstfisket inte kommit igång på samma sätt.

I helgen var det stamkunden Agne Lindberg med gäster  Mats Gustav och Darko som valde bort skärgården för större chans till grövre gädda. Men fiske är ju fiske så det finns inga garantier. I vårt fall fick vi en svår västvind med kantring den här dagen. Sämsta tänkbara för området. De stora gäddorna visade heller inte upp sig, trotts att vi prövade med både stora och medelstora jerkbaits, tailbaits, spinnare, skeddrag.

De var helt enkelt inte på plats. Mats höjde ändå sitt personbästa till 4,3kg med en lång smal 95cm-gädda. Och Darko nitade fast 2st 4kg-plussare i bättre kondition. I övrigt låg de flesta mellan 2-3kg, så betydligt bättre medelvikt än skärgårdsfisket bjuder just nu men ändå en liten besvikelse för min del. Men det som grämde mest var att Gustav blankade.

Mitt vanliga huvudmål – att alla i båten ska fånga fisk – sprack alltså. Dagens fångst stannade vid 13st.  September är ju annars en väldigt bra gäddmånad –  en av årets absolut säkraste, så Gustav borde ha fått några gäddor även han den här dagen.

Osis. – men nya tag nästa gång! Hälsar

Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s