Den var enorm! Fisketur med plask

“Hej, jo jag undrar om har du något trevligt fiske att erbjuda min 17-årigegrabb och hans kusin som kommer från Lund för ett besök i helgen?”

Ungefär så inledde Näsbyparksbon  Håkan Thörnblad telefonsamtalet. Det hela mynnade ut i en planering som inkluderade fiske efter abborre och gädda där själva fisket inte var så viktigt för Håkan själv om jag förstod honom rätt. De tog egen båt till mötesplatsen och skiftade därifrån över till min. Sedan bar det iväg mot abborrarna eftersom den nödvändiga vinden för ett bra gäddfiske lös med sin frånvaro. Kusinen Mathias hade redan ett gäng fina abborrar antecknat i sin fångstdagbok, firrar på både 15- och 1600 gram. Imponerande fångster alltså, samtliga fångade vid bottenmete hemma i Kalmar.

Men jiggande var något nytt! Och det gick inte att ta miste på glädjen över varje krokad abborre under dagen även om ingen var i närheten av rekordfirrarna. Samma glädje och iver hos Gustav. Och Håkan som ”inte behöver fiska” – för att inte vara i vägen för de andra två – visade sig vara en passionerad och skicklig jiggare när han fick pli på tekniken.

Det blev en mysig dag – där oron för regn kom på skam – som bjöd på napp hela tiden.  Väldigt många lossnade men det kom ändå upp  ca 70 abborrar och 7 gäddor. Tre av dem var skapliga runt 4kg gav god fajt på de mjuka spöna.

Under lunchen prövade Mathias en Bulldog från klippan i lugnhörnet.

Plötsligt stiger en jättegädda upp och vispar runt i ytan kring gummibetet – som Mathias tar hem i ytan då den fastnat i sjögräs tidigare. Enorma virvlar och ljudliga plask – och så återkommer den igen – och samma sak upprepas utan att storgäddan gapar över betet ordentligt – ”

Vilken Gädda!!”

utropar en upphetsad och chockad Mathias –

”den var enorm” vilken rygg!”

Trots idogt kastande återkom hon inte. Men ett minne för livet efterlämnade hon nog.

Hälsar

 Fiskeguide Hans Nordin   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s