Konsten att prata omkull fisken

I torsdags var det Mathias Loryd som återkom. Tidigare gånger har det mest varit fråga om gäddfiske. I våras blev det ett lyckat gösmete. Den här gången ville han pröva ett kombinerat jigg- och mete.

Ibland fungerar det här jobbet ungefär som andra jobb. Då kan det flyta på smidigt och problemfritt. Vädret är ok, kunderna på gott humör, stämningen god och firrarna nappar där man vill ha dem. Då är det lätt att vara guide. Som nu när gäddorna finns lite överallt och nappar på det mesta, och abborrarna inte kan låta bli att försöka norpa jiggarna som presenteras på rätt sätt.

Tyvärr hade löjorna gömt sig i regnet så vi riggade för jiggande istället. I båten var också Daggy – en av de mest pratglada personer jag träffat i det här jobbet – jag var lite bekymrad över om han skulle snacka lika mycket den här dagen som han gjorde vid metet i våras. Mest för att allt för mycket prat kan störa den koncentration som ofta krävs för att få jiggandet att fungera. Daggy bara skrattade och gav mig svar på tal direkt – babblade på och nöp samtidigt de första abborrarna innan Mathias och Daniell kom med i matchen! Jag gav mig alltså. Men fick anledning att påminna honom när han sumpade dagens största abborre. En riktig klumpedump på gott och väl +1kg. Den lyftes upp ur vattnet och hölls sedan sprattlande i luften alltmedan Daggy hysteriskt skrek rakt ut – tills den lossnade – istället för att lyfta in den i båten eller naturligtvis allra helst hålla den i vattnet tills håven kunde undsätta. Ibland är de brutala läxorna den enda pedagogik som fungerar. Regnandet var bitvis ymnigt under förmiddagen men lättade efter lunch. Ett hundratal abborrar kom upp. Men vi hade nog 5-600 napp under dagen. Minst. De var verkligen inte lättkrokade.

Utöver detta 6-7 bonusgäddor där Daniell stod för de flesta. En kul höstdag.

Vi syns igen på Ismete till vintern! Hälsar Fiskeguide Hans Nordin, som guidar i hela skärgården från Trosa i söder till Östhammars skärgård i norr. Dessutom i hela Mälaren. Mejla eller ring för mer info eller bokning.

Fiskeguide Hans Nordin 070-438 49 68

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s