At få guidning i hemmavatten

Ibland kan det vara en idé att få lite vägledning även på egna fiskevatten.

Bengt Johansson har sitt sommarställe i en av ”mina” skärgårdar. För några vårar sedan anlitade han mina tjänster första gången. Vi fångade strömming och metade gös och storabborre påminde han mig om när han nu artigt kontaktade mig igen för ett nytt uppdrag.

Den här gången skulle han ha besök av svågern Joe från Holland och Joes  80-årige pappa Lou, bägge väldigt fiskeintresserade.

Vi inledde dagen med att kolla om gäddorna var på hugget i närheten av stugan. Det var dom! Första stoppets första gädda – på en jigg – följdes snart av flera gäddor. Bengt hade en fin wobbler ”med rätta färgen” som jag tyckte han skulle pröva. På den tog han snart 6st esoxar. ” Det här var ju roligt – men jag hade nog aldrig satt på den om inte du tyckt det” Och eftersom  gästerna fångade lika bra på sina jiggar var alla glada.

Mot lunchtid styrde vi sedan vidare mot dagens huvuduppdrag – abborre på jigg.  Holländare brukar vara duktiga på jiggfiske. Det hade de ju redan visat med sina gäddfångster på grunt vatten.  Att jigga abborre däremot  var något nytt för dem. Det tog därför sin lilla tid innan de fick ordning på stuket med presentation och knyckar vid botten. Bäst gick det inledningsvis för sällskapets gemytlige ålderman Lou. Han knep flera fina abborrar genom att enbart pimpla med jiggen vertikalt. Men när Bengt och Joe började få ordning på horisontaljiggandet – d  v s att kasta  på vanligt sätt och låta sjunka med sträckt lina – blev det självklart fler abborrar för dem, och några bonusgäddor. En härlig höstdag med färger på träden och hög klar luft. Höstens bästa tid är nu! Hälsar

Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s