Ett trick som bara en abborre kan fixa

Kunden bestämmer och när kunden vill fiska abborre ska ingen gädda komma och ändra på det.

I början av veckan (måndag 8 okt) hade jag besök av stamkunden Lars-Ove Ceder.  Han var sugen på abborre, så när ingen av de vanliga fiskekamraterna hade möjlighet att hänga på den här gången gjorde han egen sak. Och vi känner ju varandra så pass väl nu att det blir en fin gemenskap i alla fall.

Två saker stack definitivt ut den här dagen. Det ena var att abborrarna tvärt slutade nappa på eftermiddagen när vädret slog om. Från en mulen dag med frisk vind från nordväst blev det succesivt allt mer uppsprickande och sol samtidigt som vinden mojnade helt – kav lugnt. Då somnade abborrarna. Men fram till dess tickade nappen på.

Det blev ett 70-tal innan nappviljan avtog. Vilket för övrigt först märktes på att jiggstjärtarna plötsligt började nypas av. Så som det lätt blir när abborren inte slurpar in jiggen helt i käften.

Gäddan som blev en abborre

En annan händelse av det udda men lite roliga slaget var ungefär som följer; ”  Jah..nu har jag en .. nej nu släppte den …nej nu är den på igen.. nej .. jo.. ”  och plötsligt kommer en 3kg gädda susande upp mot båten med linan utstickande i jipan. Den fortsätter direkt in under båten och Lars–Oves spö blir en ostbåge när han håller emot och ska pressa ut den igen. Jag gör mig beredd att bistå .. väntar bara på att han ska pressa ut gäddan igen .. det dröjer några sekunder och sedan kommer  – En abborre!  På ca 3hg med jiggen i käften.  Den överraskande kostymändringen fick oss bägge att utbrista i flabb.

Är dock inte säker på att abborren delade vår humor.  Den var i det närmaste helt oskadd till det yttre, hur det kändes för den inuti efter denna märkliga spökresa som avslutades med att bli återsatt i elementet igen kan man väl bara spekulera i.

Hälsar

Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s