Kul på vinterisen med fiskeguide Hans Nordin

Att sitta och bläddra i gamla fisketidningar eller att surfa runt på internet är en populär – och billigare form av surrogatfiske under vintern. En annan variant – som alltså är dagens tips – är att satsa lite på fördjupning av sin hobby på hemmaplan. Och samtidigt göra upp med fördomar av typen ” inte fan att jag ger mig ut på kalla vinterisar och fryser häcken av mig för att fånga en slö vinterfisk!”

Men så här ligger det till med det: För det första fryser man mer i en båt en höstdag än man gör vid fiske från isen. För det andra är firrarna betydligt piggare och kampvilligare under isen än under många andra perioder av året.

Den enda allvarliga risken man löper är att hamna i det berömda ”Ismete-bereondet”. Samma beroende som allt fler sportfiskare numera befinner sig i. D v s att man blir så biten av aha-upplelvelserna och äventyren att man kan komma på sig själv med att mitt i sommaren plötsligt längta till att komma ut på isen!

Då har åkomman blivit allvarlig, närmast obotlig faktiskt. För den som är nyfiken men fortfarande lite skeptisk rekommenderas att beställa boken Modernt Ismete.

Här finns hela bereondet beskrivet ur alla vinklar och vrår; allt från hur man anskaffar egen betesfisk till hur man lägger upp taktiken för Storgäddan Storgösen eller Storabborren – och lite till. Signerade ex säljes mot förskottbetalning 398kr. Köper du boken och sedan blir sugen på en guidning samma säsong får du en rabatt som motsvarar inköpet.

Hälsar Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s