Ismetet i full gång

Hans Nordin Fiskeguide kan nu ses ute på isarna.
Vintern är här och fiskevärlden under is har vaknat. Rapporter talar om 12 gäddor som platsar i 10-klubben. Även en del fina gösar 5-6kg har rapporterats. Detta trots att vi fick enorma snömängder på de nylagda isarna redan tidigt i dec.

Perioden med mildväder som smälte ner det isolerande täcket var nödvändig för en positiv isbyggnad. Nu ligger fina isar på många håll i Stockholms län – på de flesta små och mellanstora sjöar ca 15 – 25cm solid is.

Samma goda förhållanden gäller i många skärgårdsvikar. För egen del har jag bara varit ute några halvdagar. Guidat ett par gäng med tysk- resp spanskspråkiga killar till gäddfångster, och dessutom en privat avspänd dag med ett par vänner.

Inga storfångster men ett par gäddor har toppat straxt under 6kg och har räckt till för att göra gästerna både nervösa och fashinerade. Gott så. Ser nu fram mot resten av vintern med tillförsikt om fina fångster av gösar gäddor och abborrar, och hälsar välkommen att pröva egna eller ”mina” fiskvatten. Vill ni ut på egna äventyr rekomenderar jag Sportfiskeboden i Täby / Viggbyholms hamn för inköp av betesfisk och kompletterande tillbehör för isfisket inkl fiskekort.

Hälsar
Fiskeguide Hans Nordin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s