Hans Nordin fiskeguide på kundens vatten

Fiskeguide Hans Nordin får ibland uppdrag att guide en kund på dennes eget vatten. Syftet är att där lära ut var fisken kan stå och under vilka betingelser den flyttar på sig. Denna rapport handlar om ismetets strategier.

Fiskeguide Hans Nordin berättar (rapport från outdoor) 25 feb 2013:

Att arbeta som fiskeguide innebär att man ibland får retroaktiv utdelning på jobbinsatserna. Som igår, ett MMS på förmiddagen, en bild med stolt fiskare och fin fångst och bifogad text:

”Idag på förmiddan nappade drömfisken!”

Sådant gör mig både stolt och glad varje gång det händer. Den här gången gällde det Stefan Hultman, för den travintresserade ett stort namn i den sporten, bland annat tränare till superhästen Maharadja som ju deltog i Prix-de-Americe nyligen.

I sällskap med travjournalisten Larsa guidade jag för en dryg vecka sedan Hultman på hans eget Mälarvatten, mest för att han ville lära sig hur Ismetet fungerar rent praktiskt. Därpå köpte han ett signerat ex av min bok Modernt Ismete för att fördjupa sig mer även i teorin.

Det var ingen idealisk dag – grå himmel, mycket snö och få napp. Lite osis eftersom det här annars är riktigt bra fiskevatten. Å andra sidan gavs mycket tid att prata fisketaktik och ge råd och tips. Hultman tog in dessa och återkom således några dagar senare med storgäddan.

Bilden med en stor gädda mot blå himmel en gnistrande vinterdag så nära inpå vårt eget äventyr gladde därför extra mycket. Bra jobbat Stefan – det här lovar gott –

Fiskeguide Hans Nordin
Officell hemsida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s