Hans Nordin fiskeguidar hela familjen

Fiskeguide Hans Nordin ute på isen med hela familjen, jo mormor och en nyfödd bebis följde också med. Ismeterapport på outdoor 2013-03-25.

” Nej det här kommer inte att funka!”

En kall frisk byig nordan drog mot vår sida av sjön. Vinden skulle nog bli lite för tuff för mitt sällskap för dagen – en familj med tre pojkar 8-11 år plus mamma och pappa med nyfödd bebis.

De ville fiska abborre. Liksom andra fiskare som redan hade tagit sig över sjön mot nordsidan – för att få lä. Men den promenaden var för mycket att begära med barnvagn och allt. Kanten till vänster kanske?

Jag hade varit så inriktad på udden till höger att jag förbisett möjligheten att kunna snika efter vikens vänsterkant, och sedan fiska ut mot en grundplatå där. Men det borde finnas en god chans till lä bakom den skogsklädda bergsidan ..ja så får det bli! Och så blev det – och tur var väl det. Lugnt och fint och helt perfekt.

Men det lugna tog snart slut – grabbarna hjälpte ivrigt till att ösa hålen fria från sörja, vi hann bara få ut två spön apterade med småmörtar när det nappade på bägge två. Vippor som slog fram och tillbaka och bjällrors pinglande.

Spot on – Dubbelhugg!
En gädda på första spöt och en fet abborre på det andra. Och därmed var det igång. Den ena fina borren efter den andra slök mörtarna.

Mormor Gudrun krokade och landade den största – en baddare på dryga kilot. De övriga vägde mellan 5-7hg. Och däremellan en gädda till. Sedan lugnade allt ner sig.

Då fixade pappa Markus med korvgrillningen och därefter lekte grabbarna runt. Tills vi pekade mot udden tvärs över viken. Där lekte två rävar med yviga svansar tafatt på isen, for som skott hit och dit och fram och tillbaka. Snart kommer den leken att resultera i ungar i grytet.
Räv på is

Abborrpimplarna från andra sidan sjön gjorde stora ögon när de på återvägen betraktade några av familjens uppfångade bamseborrar som låg på isen.

Roligt är kort – fyra timmar går fort. Och en nöjd mormor kunde stolt förkunna för det nu sovande barnbarnet att hon nog drog upp den största abborren idag.

Fiskeguide Hans Nordin 070-438 49 68

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s