Fiskeguide Hans Nordin tar emot från när och fjärran

Fiskeguide Hans Nordin på årets sista ismete. En fiskeentusiast från Schweiz tog sista chansen 2013-04-14.

Det blev en härlig avslutning på denna envetna vinter.

Kunden Robert Eichler tog våren med sig från Schweiz när han fiskesugen anlände med flyget för en dags ismete på den allra sista isen. Dessutom tog han med sig ett lass med fisketur skulle det visa sig. Vilket behövdes efter den tröga inledningen på dagen. Ute på isen var vi redan 06.30. Men grå himmel efter nattens regnande gjorde firrarna svårpurrade. Inte förrän plan B verkställdes – alltså ett platsbyte vid 10-tiden och spöna på större djup började det hända grejor. Samtidigt öppnade himlen upp sig, släppte fram den undergörande solen mellan gliporna.

Först var det abborrar och smågäddor som jagade ikapp mörtarna. Men ganska snart började även lite större nyvakna gäddor visa intresse för godbitarna. Robert som inte är van vid fångster överhuvudtaget på sina hemmavatten trodde knappt sina ögon när han toppade med ett par 5kg-gäddor. Men det skulle bli än bättre.

Trots seriösa försök att fånga gös hade han aldrig förunnats att lyckas med det tidigare. Efter några missade mothugg började tekniken att kroka sitta även här. Och det blev till slut en supereftermiddag på alla sätt i det allt varmare vårvädret.

När solen stog som allra högst nappade det på ordentligt ute på 10m-djupet. Den ena gösen lite större än den andra. De två grannaste hamnade alldeles på var sin sida om 4kg-strecket. Och Robert närmast salig. Det känns mysigt i ett luttrat fiskehjärta att vara med på det här sättet och dela vuxna människors oförställda fiskelycka. Som vanligt returnerades all fångst, utom en liten matgös till guiden.

Skall avnjutas!

(Kanske kan man rekommendera Skinnrostad gös med medelhavssmaker.)

Välkommen våren

Fiskeguide Hans Nordin
Fiskeguide Hans Nordin legenden

Fiskeguide och författare Hans Nordin (Wikipedia)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s