Fiskeguide Hans Nordin på vinterns sista isar

Fiskeguide Hans Nordin ute på de sista bärande isarna i Stockholms Skärgård då det tog rejält fart. Ismeterapport på outdoor 2013-04-14.

Vädret i Mars och fram till nu i april har bjudit på fantastiskt solsken. Men ändå kallt för årstiden och med riktigt kyliga nätter. Har därför passat på att njuta av ismetets förlängda säsong. Abborren och gösen har fortsatt att nappa bra, mitt på dagarna i solskenet. Har även rört mig på lite mer avlägset belägna isar. Bland annat blev det några oförglömliga dygn på Vätterns isar tillsammans med vännen Björn. Dagarna har bjudit på vindunderlig natur och konstanta fågelsträck på himlen med mestadels tranor, sångsvanar och grågäss.

En tidig morgon med rosa himmel strax innan solen kastade sina första försiktiga solstrålar genom trädtopparna hann vi knappt börja placera ut de första spöna på 8m-djupet innan säsongens värsta nappgalenskap inleddes. Och därmed var det igång!

Det ena dubbelnappet avlöste det andra. Drygt två timmar senare räknade vi till 25 avkrokade gäddor. De största runt 6kg styck, inga jättar alltså men roligt ändå.

Resten av dagen bjöd på 20-talet napp men bara 4 av dem kom upp. Mönstret har varit klart och entydigt under alla dagar: morgontimmarna 6.30 – 9.00 var överlägsen tid för att fiska.

Sedan kan man ju undra hur rättvist fiske är? 3-400 meter vid sidan av oss satt en fiskekamrat som fick ett enda napp under hela dagen – den gäddan vägde 14,9kg! Men det är ju som vi brukar säga – alla har chansen, så länge man bara blöter linan. Det är sådant som ger extra tjusning åt sporten.

Åter här i Stockholm har fisket från is fortsatt att leverera. Har fått in många kamratrapporter om fina fångster med gäddor 8 till +11kg, dessutom ska någon över 14kg ha fångats på okänd plats.

Nu kommer värmen och med den islossningen.

Havsöringen är redan igång! Hälsar
Fiskeguide Hans Nordin Fishing and Charter in Stockholm +46 (0)70 438 49 68

Tips:
Modernt Ismete

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s