Rikt på gädda i Stockholms skärgård

Fiskeguide Hans Nordin i stockholms skärgård, lär ut både spinnfiske och det spännande metet efter gädda och gös. Fiskerapport i Outdoor från 2013-06-09.

Man kan inte klaga på skärgårdsgäddan i år. Det har varit gott om dem under större delen och de har inte varit särskilt svårtrugade heller.

20 – 25st verkar snarast vara minimum under spinnfiske en heldag. Och just nu är de som allra roligast att fånga – de gäddor vi får kring strömmingsfjärdarna är rena dynamitpaketen.

Vid metet dyker flötena blixtsnabbt som röda skott, och krokar man dem inte distinkt och snabbt hinner de svälja innan det gått 10 sekunder.

Därefter ger de allt under drillningen på mjuka spön – och som en sista åtgärd för att befria sig kastar de sig upp i luften och gör våldsamma saltomortaler på bästa öringvis.

Vem kan säga att gäddor är tråkiga.

De senaste dagarna har givit mycket fisk runt 3-5kg som fajtas på det här sättet. Det är lite typiskt för juni- och första halvan av juli-gäddan.

Mellan gäddorna nappar en och annan gös eller abborre.

Personbästa!

Igår var det Stoffe 16 år som var storfiskarn på de fronterna med en fin borre på närmare kilot, och en stark fortfarande hormonstinn hangös som böjde ner spöt ordentligt. Storstilat hade han inga som helst problem med att låta bägge pb:na gå tillbaka till sitt element.

En förmiddag med kunder från Holland – 80årige Joe med son Loe var tänkt för abborrjiggning. Men i det området var det tji abborre. Ett dussin gäddor klippte istället abborrjiggarna som om det inte fanns någon morgondag – den vitale Joe tog den största.

Det är fina dagar för fiske nu.

Vill du själv pröva fiskelyckan maila eller ring

Fiskeguide Hans Nordin

Legenden från Fisketur

Fiskeguide och författare Hans Nordin (Wikipedia)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s