Fiskelycka i Mälaren

Fiskeguide Hans Nordin i två rapporter får Mälaren. Fiskerapport i Outdoor från 2013-06-19.

11-årige Elof med farbror Anders välkomnades i båten i lördags. Ett varmt och rörande ögonblick eftersom Elof plötsligt förlorade sin älskade far under vintern, och Anders därmed sin käre bror.

Vi har fiskat gädda ett par gånger om året i ett decennium varav Elof varit med då och då under de senaste 4 åren. Det blev en fin dag, med vackert väder, mycket att se, och en hel del fiskelycka.

Det var som vanligt jerkar för hela slanten. Och av dagens 18 krokade Elof till slut 3st – alla på eftermiddagen. Anders som vanligt vass med sina Busterjerkar lyckades nypa fast ett par plusfemmor i topp.

Den här dagen lönade det sig att nöta lite mer än vanligt på platserna. Då trillade de in då och då.

Rapport 2.

Söndagens fiske på samma vatten blev betydligt trögare. En ganska hård vind på de här stora öppna fjärdarna förstörde till viss del förutsättningarna. Men gäddorna var helt klart störda av något i atmosfären. Kanske den fallande barometern?

Hur som helst var de betydligt lojare och slöare på alla vis. Den utmaningen drabbade Thomas Jakobsson med son Christoffer. Men Christoffer lyckades ändå höja sitt personbästa till ansenliga 4,6 kg med en gädda vi såg som jagade runt toppen på en stengrynna på morgonen.

Ett långt kast med en Salmo slider upp bland stenarna var allt som behövdes på just den gäddan. Totalt ett dussin krokades, lika många följde bara efter, och nästan lika många satt dåligt i bakre krok och lossnade.

Vill du själv pröva fiskelyckan maila eller ring

Fiskeguide Hans Nordin

Legenden från Fisketur

Fiskeguide och författare Hans Nordin (Wikipedia)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s