Nu står spöt böjt mest hela tiden

Fiskeguide Hans Nordin inne i vårens kanske mest hektiska tid. Fiskerapport över de senaste 9 dagarna med kunder 2013-05-31.

Gäddfisket är bra, de är hungriga nu efter leken och står fortfarande gärna grunt och där vinden ligger på. Lättfiskat med spinn, jerkar, tajlar och spinnare.

En strömmingstacklad krok ratar de inte heller. Roligaste gäddminnet från den här veckan var nog i söndags när stammisen Mathias Loryd och de två glada gammängerna Daniel och Daggy skulle meta.

Eftersom metet bara gick så där på förmiddagen satsade vi dagens sista 2½ timme åt spinngädda. I det ögonblicket kom hällregnet! Vilket skapade en mindre panik eftersom ingen var utrustad för regn. Det blev en improviserad lösning med svarta sopsäckar med blixtsnabbt gjorda hål i för huvud och armar och ben. Sedan fiskade grabbarna vidare. Det vill säga Mathias och Daniel fiskade vidare, medan Daggy mest garvade.

22st av de gröna hann det bli med topp på 6,2kg/ 103cm för Mathias, därutöver en hel del mellan 3 – 4½kg.

Tobias Isaksson med 13-årig dotter Tula och grannarna Anna och Fredrik hade en fin dag med metet. Anna som aldrig fångat en fisk i hela sitt liv klippte i med en grann gös 4kg.

Bent Askadahl firades 70 av brorsan Kjell och kamrat i blåsväder/kuling. Svårt att får ordning på meteprylarna i sådant väder men ett par gösar landades i alla fall. Men mest är det gäddor som nappar hittills i år.

En fin dag i går igen, Robin Egelstam bjöd ut metaren Pelle på en heldag i vackert väder. Två gösar upp. Robin blev så inspirerad att han omedelbart besökte Sportfiskeboden i Täby och rustade sig för metet. Första försöket nu i veckan på egen hand gav en storabborre på närmare 1300gram! Nytt personbästa efter 3 minuter! Kul.

I övrigt har det varit några större halvdagars företagsevent i olika skärgårdavsnitt regisserade av Catch & Relax och Skärgårdsguiderna. Trivsamt och uppskattat som vanligt även om själva fisket inte blir så där helt hundra procentigt. Men folk alltid glada att lära något nytt och kameran fram när det nappar. Och det gör det ju!

En mycket givande period avslutas med en kort stund vid datorn.

Fiskeguide Hans Nordin

Fiskeguide och författare Hans Nordin (Wikipedia)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s